Locale Altele
Sambata, 26 Octombrie 2024
Sam, 26 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Polițiști „hoți“ pentru o zi
Ioana Gavrău  - Miercuri, 13 Iulie 2011
Câțiva lucrători din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Satu Mare și-au lăsat miercuri uniformele acasă și au „intrat“ în pielea hoților din locuințe. Preț de câteva ore, polițiștii au încercat să intre în casele oamenilor tocmai pentru a le demonstra cât de ușor le este infractorilor să spargă o locuință. Acțiunea a făcut parte din cadrul proiectului „Vacanță în siguranță“.


Acțiunea a fost condusă de adjunctul șefului Inspectoratului Județean de Poliție Satu Mare, comisarul Teofil Parasca. Alături de echipa coordonatoare a proiectului, subinspectorul de poliție Felicia Hrihorișan și subcomisarul Simona Săndulescu, cei prezenți au ales ca zonă de acțiune cartierul Carpați II, zona blocurilor și a caselor.

Inspectorul de poliție Dorin Demian a fost hoțul care trebuia să intre în casele oamenilor. Cu o șapcă pe cap, acesta a filat casele care aveau geamurile larg deschise, ușile neîncuiate.


După nici 5 minute de stat la pândă, hoțul a și găsit o locuință cu geamul larg deschis. Fără nicio problemă, acesta a reușit să intre în casă, însă a fost zărit de proprietara care, din fericire, nu s-a panicat.

O altă situația a fost aceea în care, deși poarta era încuiată, proprietarii au lăsat cheia pe interior, hoțului fiindu-i ușurată munca.


În ceea ce privește proprietarii care stau la bloc, accesul în clădire se poate face extrem de ușor. Sub o altă identitate, oricine poate intra în scara de bloc. Subinspectorul de poliție Felicia Hrihorișan a sunat la interfon și s-a dat drept un lucrător de la Electrica. În acest fel, aceasta a reușit să ajungă în casa proprietarului în cauză în mai puțin de 2 minute.


Prin această acțiune, Poliția Satu Mare dorește să atenționeze cetățenii cu privire la riscurile la care se expun în momentul în care își lasă casele neasigurate. Cu toate că acțiunea „Vacanță în siguranță“ se desfășoară de mai bine de o săptămână, conform comisarului Teofil Parasca, numărul furturilor a crescut.

„Din păcate, rezultatele campaniei nu sunt deloc favorabile. În loc să se diminueze numărul furturilor din locuințe, acestea s-au înmulțit, fapt ce ne duce la concluzia că oamenii sunt total nepăsători“, a spus comisarul Teofil Parasca, adjunctul șefului Inspectoratului Județean de Poliție Satu Mare.
1858 vizite
Distribuie pe